Het begin

Gepubliceerd op 9 september 2024 om 09:00

Deze blog gaat over een van de bijzonderste shoots die ik heb geschoten. Ik durf eigenlijk wel te zeggen dat dit de bijzonderste is. Deze blog gaat over DE dag van mijn allerbeste vriendin. Maar naast dat een trouwdag al heel bijzonder is, wordt dit extra bijzonder… Maar dat lees je verder in deze blog.

Je leest deze blog door mijn ogen, de ogen van een trotse vriendin, vrouw, fotograaf… control freak.

Hoe het begon
In de zomer van 2023 zaten we bij onze beste vrienden in de tuin te genieten van het heerlijke zomerweer, met een drankje en wat borrelhapjes, terwijl de kinderen aan het spelen waren in de tuin. We kletsten wat over de gebruikelijke dingen: "het leven", werk, kinderen, irritaties, en lachten om de opmerkingen van de mannen. Je kent het wel. Opeens keek mijn beste vriendin Lotte haar vriend Joey aan en zei: "Zullen we het vertellen, schat?"

"Wat vertellen?" was mijn reactie. Tja, ik ben nu eenmaal heel nieuwsgierig aangelegd... oeps. En Lotte begon: "We gaan het doen! In het geheim trouwen."

 

"MEGA STOER! Maar geheim, hoe dan?" was onze reactie. Lotte ging verder: "Joey is 40 geworden en ik ben 30. We wonen nu in ons paleisje en we hebben dit nog niet gevierd. We willen dus een samen 70 jaar feest en housewarming in één geven... althans, dat staat op de uitnodiging. Die avond trouwen we en hebben we een trouwfeest."

Nou, jullie begrijpen wel dat ik aan Lottes lippen hing... dit wordt ruig. "Maar hoe ga je dit fixen zonder dat iedereen het doorheeft?" vroegen Luc en ik "Daar hebben we een beetje jullie hulp bij nodig," zeiden Lotte en Joey.

Uiteraard wilden we helpen, daar ben je vrienden voor! Lotte en Joey vertelden dat ze heel graag wilden dat Joey's beste vriend, Frank, ze zou trouwen. Dus Frank, zijn vrouw Loes, mijn man Luc, en ik wisten ervan (naast de ouders, broers en schoonzus). We bespraken verder wat ideeën en maakte een to do list met al wat dingetjes. Ook werd uiteraard Pinterest uitgepluisd naar de perfecte decoratie en shoot ideeetjes.

 

Er werd een klein plan gemaakt en een datum geprikt om met z'n zessen samen te komen en een concreet plan te maken. Na een proostmoment en wat lieve woorden vertelde ik ze dat ik graag de foto's wilde maken en dat ik dit cadeau wilde doen aan ze. Ik vertelde ze dat ik heel veel mooie dingen kan kopen, maar dat foto's onbetaalbaar zijn. Uiteraard alleen als ze dit goed zouden vinden. Nou, dat zagen ze gelukkig wel zitten.

 

In de volgende blog lees je over het overleg.

 

liefs,

Reactie plaatsen

Reacties

Angelique
16 dagen geleden

Hey hey….Geweldig mooi ga het eens lekker doorlezen tijdens deze regenachtige dag. Vanuit mijn vakantie adres ….
Gelukkig mochten wij er ook bij zijn op dat schitterende trouwfeest … alweer een jaar geleden tijd gaat snellll