Deel 2 - Heide mini's

Gepubliceerd op 28 februari 2023 om 14:03

Dit is een serie blog over de heide mini's afgelopen 22 januari. 

Ik ben zo ontzettend blij dat ik deze mini's gedaan heb en ik had er zo ontzettend veel zin in. 
En ik kon niet stoppen met schrijven dus om jullie niet te veel in een keer te geven heb ik de blog verdeeld over verschillende blogs.

 

Mocht je nu ook een mini shoot willen doen ik heb 25 maart weer nieuwe mini's in de oude suikerfabriek klik op de button hier naast voor meer informatie.

It's shoot time!

In deel 2 vertel ik over de shoots.

Daar komen de eerst klanten aan; mama, papa en zoon Donny (ruim 1 jaar). Bij dit gezin heb ik ook de zwangerschap en newborn vast mogen leggen.

Ze zijn lekker warm aangekleed zoals ik heb geadviseerd in de kledinggids! TOPPERS.

Ik leg uit wat we gaan doen en we gaan van start!
Ik vraag of ze de jassen uit willen doen, want dat is het mooiste voor de foto.

Papa gaat samen met Donny op de foto; ze knuffelen, lachen en lopen en ik denk alleen maar dat de foto’s nu nog mooier zijn met de sneeuw.
Mama staat achter mij en we maken samen hele hoge geluiden om de aandacht van de kleine man te winnen.
Ik doe mijn best om zo snel mogelijk te werken, zodat Donny snel zijn jasje weer aan kan.
Mama is aan de beurt en tijdens de wissel van mama en papa maak ik wat portretten van Donny.
Mama gaat ook lekker aan de knuffel met de kleine man. Wat is dat toch heerlijk om te zien!

Ik kijk snel terug in de foto’s en zie dat ik alles wel heb. Ik zeg dat ze lekker hun jas aan mogen doen.

Mijn volgende klanten zijn er nog niet, dus ik loop een stukje met hen terug naar de parkeerplaats en ondertussen maak ik nog wat foto’s. Aangekomen bij de parkeerplaats bedank ik de klantjes en zwaai ik nog even lief richting Donny, zijn neusje is helemaal rood van de kou.

Ik wacht nog even op de volgende klant, die over 5 minuten aan de beurt is.
Ik vraag klanten altijd 5 á 10 minuten eerder aanwezig te zijn maar ze hoeven niet te haasten. Zeker niet met dit weer en het slechte zandpad.
Het is inmiddels 10:05 uur en ik begin wel een beetje zenuwachtig te worden omdat ik al heel bang was dat ik uit zou lopen en dat doe ik nu dus.
Om 10:10 uur zie ik de klanten die tijdblok 3 hadden geboekt al aan komen rijden. En daarachter rijden de klanten van tijdblok 2. Ik denk bij mezelf; geen paniek dit komt goed.

Ik begroet de familie van tijdblok 3 en benoem gelijk dat we even wachten op familie van tijdblok 2 en samen het bos in lopen.

En daar is ook familie van tijdblok 2. Ik zie de stress al bij moeders in haar ogen en ze biedt gelijk haar excuses aan. We lopen met z’n alle richting de shoot locatie. Onderweg kletsen we wat over de sneeuw en hoe mooi het is!

Op de locatie aangekomen geef ik wat algemene informatie en maak ik gelijk van het moment gebruik om de familie van tijdblok 3 te vragen of ze foto’s en filmpjes willen maken voor een kijkje achter de schermen. Familie 2 vraag ik of ze hetzelfde willen doen als ik bezig ben met familie 3.

De klanten van tijdblok 2 zijn mama, papa, Emma en Noah. Ook dit is een bevriend gezin, de kinderen zijn bij me bekend en heb ik al een aantal keer vast mogen leggen.

De kinderen hadden hun jassen eerder uit dan papa en mama, dus ik neem de kinderen mee zodat zij niet hoeven te wachten in de kou. Ik doe de “kiekeboe” met mijn camera en schiet prachtige portretten van de kinderen. Hierna vraag ik of ze het pad willen volgen tot ik ho zeg. Dit doen ze netjes. En ik vraag of ze terug willen komen als een astronaut.

Ook papa en mama zijn zover en we gaan dan echt van start; we kietelen, rennen, neuzen, knuffelen en we doen een webstrijdje poepie roepen!


Op het einde doen we nog een foto lopend met de jassen aan en dan rond ik de shoot af.

De familie van tijdblok 3 was ondertussen al de jassen aan het uittrekken en ik ben verbaasd hoe gestroomlijnd het vandaag gaat, ondanks dat ik iets uitliep.

 

De familie van tijdblok 2 blijft even wachten en maakt intussen foto’s, terwijl ik bezig ben met de 3e familie.

Familie 3 bestaat uit papa, mama, tienerdochter Kirsten en zoontje Vince. Dit zijn ook geen onbekende modellen! Het zijn namelijk de overbuurtjes en moeder en dochter hebben al eens eerder model gestaan.

 

We beginnen de shoot gewoon lekker met wat rustige opdrachtjes. zodat de kinderen nog een beetje los kunnen komen. En zo breiden we het uit met de knuffels, neuzen, bij papa op zijn nek, een portretje en een foto voor bij oma op de kast. We eindigden met een loopfoto.

Ik vraag aan het einde van iedere shoot of ze zelf nog ideetjes hebben voor een foto en dit gezin had dat. Dochter Kirsten had een foto in haar hoofd die ze graag zou willen hebben.


Haar broer had een pet op en ze wilde een foto dat ze zijn pet afpakte en een beetje plagerig deed. Helemaal goed gaan we fixen.

Ondertussen maakte moeder van tijdblok 2 heel wat foto’s en filmpjes en ik zag dat de meiden van tijdblok 4 lekker op tijd waren.

Ik rondde de shoot af en bedankte de familie van tijdblok 3 hartelijk en moeder van tijdblok 2 vroeg of ik na de shoots ook nog een chocomelk kwam drinken bij ’t Ossekopje, en dat klonk als muziek in mijn oren.

De 4e shoot is met 2 vriendinnen. 1 van de meiden is een oud klasgenootje en ik vond het heel leuk dat ik haar weer eens zag!

Ik begon de shoot met de vraag hoe de band is tussen de meiden; zijn het hele close vriendinnen/ bijna zussen of gewone vriendinnen?

Deze meiden begonnen al met giechelen; ja, we zijn heel close! Nou, dat is helemaal top.

Ik vraag dit omdat er een groot verschil zit tussen gewone vriendinnen of dikke vriendinnen. Ook geef ik bij de meiden aan dat ze niets hoeven te doen, wat voor hen niet fijn voelt. De meiden bleven maar giechelen en giechelen en dit stopte niet. Hoe heerlijk is dat!

We rondden de shoot af met een hoop gegiechel en liepen samen naar ’t Ossekopje, waar de meiden ook wat gingen drinken.
Tijdens het lopen kwamen we op het werk in de zorg, waar we alle 3 werken en kwamen we erachter dat een bewoner van mijn werk bij 1 van de meiden naar dagbesteding gaat. Hoe klein kan de wereld zijn.

En daar kwam ie dan; die heerlijke grote mok chocomelk met slagroom!

in deel 3 vertel ik over na de shoots!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.